AZ IPARI PADLÓK SZAKÉRTŐJE!               telephone    +36 1 212 7265            mail   Levél küldés           place    1015 Budapest, Szabó Ilonka utca 63/c
facebook     youtube     google plus
For up to £250 Bonus for sports, use our exclusive bet365 Bonus www.abonuscode.co.uk Claim your bonus and start betting at bet365 now.

pdf

logo 122x70

ARMATOP

ARMATOP

porszórásos ipari padló

 

Általános leírás

Az Armatop korrund adalékkal készülő, nagy szilárdságú szárazkeverék, amelyet monolit padlószerkezetek készítéséhez fejlesztettek ki. A felület ajánlott minden olyan ipari és kereskedelmi épületben és környezetben, ahol a rendkívül  nagy kopásállóság, a hosszú élettartam, az esztétikus megjelenés és a kedvező ár követelmény. Kifejezetten ajánlható ott, ahol fémes mechanikai hatás várható. Gyakori felhasználási területei még a szerelőműhelyek, összeszerelő üzemek, ipari csarnokok, diszkont áruházak, bevásárló központok, autógarázsok.

Különleges tulajdonságok

nagy keménység, kopásállóság

gyors kivitelezhetőség

sima, csúszásmentes felület

pormentes, könnyen tisztítható

esztétikus megjelenés, 7 színben

olajnak, zsírnak, benzinnek ellenáll

kedvező ár, hosszú élettartam

bel- és kültérben egyaránt használható

nem igényel szigetelt aljzatot

Alkalmazási mód

Az elkészült friss, megfelelően betömörített betonpadló első lehúzása után négyzetméterenként 2 kg/m2 Armatop keveréket kell lehetőleg egyenletesen a felületre szórni. Miután a friss betonból kiváló víz a szárazanyagot átitatta, azt simítóval újra le kell húzni. Ennek megtörténte után a második 3 kg/m2 kerül szétterítésre, az elsővel pontosan megegyező módon. Egységesen, bármely szín előállításához 5 kg/m2 alapanyag szükséges, a fentiekben leírtak szerint, két ütemben felhordva. A procedúrát a betontechnológiánál használatos simítógépekkel kell befejezni, vagy kis terület esetén kézi fémsimítóval, amikor a padló már járható. A munka befejezése után legfeljebb 12 órával 0,1 liter/m2 Floorseal, vagy Aquaseal szétpermetezésével zárul le a teljes folyamat. A Floorseal/Aquaseal rendszerben dolgozik az Armatoppal, a felületet kezeli, beépül a beton szövetébe növelve annak kopásállóságát, és elősegíti a felület tisztántartását. A kopásállóság növelésére Chemcure utókezelőt is használhatunk 0,1-0,15 liter/m2 felhasználásával. Az elkészült padló további utókezelésre nem szorul, a betonszerkezet szilárdulása a szokásosnál gyorsabban történik. Olajállóságát és kémiai tulajdonságait tovább javítja a padlónak.

 

 

Műszaki paraméterek

Az anyagot min. C20-as minőségű, tömörített betonba javasoljuk beépíteni. A felhasznált betonaljzat Víz/Cement tényezője 0,45 körül legyen. Az alkalmazáshoz szükséges betonréteg vastagsága minimálisan 6 cm, felső határa nincsen. Az elkészült padlószerkezet kopásállósága a betonénak tízszerese, élettartama gyakorlatilag a betonéval azonos. A besimításra került Armatop 3 mm vastagságban a betonlemez felső rétegébe szervesen beépül, ugyanakkor annak lezárásaként összefüggő, egységes, sima, de csúszásmentes felületet alkot. A padozat hagyományos dilatálását a beépített Armatop réteg nem befolyásolja.

Minőségi garancia

Az Armatop beton adalékanyag megfelelő minőségét az A-257/2006 és az A-2351/2011 ÉME  tanúsítja.

Kopásállóság                 2,09 cm3/50 cm2

Csúszásmentesség          csúszásmentes

                   (lehet csúszásgátló kivitel is)

Fagyállóság                   legalább F 50

Színválaszték

Armatop padlószerkezet készíthető natúr, valamint színkártya alapján hat további színben, melyek a következők: világos-, középszürke, antracit, zöld, cserép vörös, okker.

Egyedi színekről érdeklődjön irodánkban.

Csomagolás, raktározás

A száraz cementszerű keverék 25 kg-os többrétegű papírzsákban kerül kiszállításra raklapon, zsugorfóliázva. Az alapanyag szavatossága 12 hónap száraz, hűvös tárolás esetén. A beépítésnél alkalmazott Floorseal kiszerelése 25 literes tartályokban történik.

Munkavédelem

Az Armatop cementtartalmú szárazanyaggal való munkavégzésnél a cementre vonatkozó általános munkavédelmi előírások az irányadók.

Forgalmazás, minőségellenőrzés

Az Armatop padlószerkezet készítését a gyártó cég közvetlenül, vagy helyi megbízottjai segítségével folyamatosan ellenőrzi. Az anyagot a cég közvetlenül szállítja a felhasználási helyre, és felhordását csak az általa a technológia pontos alkalmazására kioktatott kivitelezők számára teszi lehetővé. A szerkezet felhasználási lehetőségeiről a gyártó cég szakemberei esetenként adnak tájékoztatást.