AZ IPARI PADLÓK SZAKÉRTŐJE!               telephone    +36 1 212 7265            mail   Levél küldés           place    1015 Budapest, Szabó Ilonka utca 63/c
facebook     youtube     google plus
For up to £250 Bonus for sports, use our exclusive bet365 Bonus www.abonuscode.co.uk Claim your bonus and start betting at bet365 now.

logo 122x70

EPOPAINT

Általános leírás

Az Epopaint egykomponensű modifikált epoxy gyanta, amely padlók burkolására, illetve aljzatok védelmére szolgál. Az Epopaint -tel festett padlók kopásállók, ellenállnak olajnak, tisztítószereknek, és a legtöbb vegyszernek. Normál körülmények között két rétegben javasolt a használata.

Alkalmazási terület

Az Epopaint ideálisan alkalmazható padlók és más felületek burkolására ipari környezetben, garázsokban, iskolákban, bemutató termekben, raktárakban, stb., ahol pormentes, vegyszer- és kopásálló, színes padlókra van szükség. Az Epopaint használata különösen ajánlott olyan helyeken, ahol fontos, hogy már a kivitelezés napján végleges formájában elkészüljön és igénybe vehető legyen a felület.

Különleges tulajdonságok

 • könnyű és egyszerű kivitelezhetőség
 • közvetlenül felvihető
 • vegyszerálló
 • kopásálló
 • aljzatok széles skáláján alkalmazható
 • pormentes
 • változatos színekben rendelhető
 • impregnált, könnyen tisztítható felület
 • készítés napján már használható
 • nem igényel alapozást
 • gyorsan szárad
 • csúszásgátolt kivitel is lehetséges


Kivitelezés


Az Epopaint aljzatának száraznak, tisztának, olaj- és más vegyi szennyeződéstől mentesnek, valamint kissé érdes felületűnek kell lennie. A betont jó párazáró réteggel kell ellátni és legalább a 4 hetes kort el kell érnie. Az Epopaint felhordása előtt meg kell győződni arról, hogy az aljzat felületén ne legyenek nedves foltok.

Keverjük fel gondosan az anyagot, amíg a színe teljesen egyenletes. nem lesz A felhordás ecsettel vagy hengerrel történhet. Az első réteghez 10%-nyi aromás hígítót kell adagolni. A második réteg felhordása az első réteg száradása után (tapintással ellenőrizhető) megtörténhet, ami normál körülmények között 3 óra.

A második réteg felvitele maximálisan 24 órán belül kell, hogy megtörténjen. A száradás ideje nagyban függ a környezet hőmérsékletétől, a páratartalomtól és a terület szellőzésétől. Amennyiben az egyes rétegek között az előírtnál hosszabb időt hagynak, úgy a felületet finoman meg kell csiszolni és gondosan le kell tisztítani. Lehetséges, hogy csekély eltérés adódik a színekben a különböző időben rendelt tételek között. Ezért, ahol egy területen különböző szállítmányokban érkezett anyagokat használnak fel, ott többlet mennyiség biztosításával törekedni kell a határos felület átkenésére a finom átmenet kialakítása érdekében. A felhordás idején az aljzat hőmérséklete minimum 5°C legyen. Legjobb eredmény 15-20°C közötti hőmérsékletnél érhető el. A kivitelezés alatt gondoskodni kell a terület megfelelő szellőztetéséről.


Biztonsági előírások

Óvakodni kell az anyag bőrre, vagy szembekerülésétől. A munkavégzéshez védőöltözet, szintetikus anyagú kesztyű használata szükséges. Ellenőrizni kell a munkahely megfelelő szellőzését és a munkahelyen szemvédő krémet kell tartani. Lobbanási pont: 32 C.

Műszaki adatok  
Aljzat beton, fa, acél, vakolat
Csomagolás 25 literes kannákban
Tisztítás A szerszámokat használat után azonnal tisztítószerrel ki kell mosni.
Anyagszükséglet 1 liter Epopaint általában 8-12 m2 bevonására elegendő egy rétegben. Az anyagigény nagyban függ az aljzat állapotától. Nagyon rossz, nagyon laza struktúrájú felület esetén 3 vagy 4 réteg is szükséges lehet.
Élettartam Felbontás nélkül az anyag 12 hónapig tárolható száraz helyen.
Színek világos- és középszürke, bordó, zöld, kék, piros, fekete